Alegerile prezidențiale ne-ar putea costa mai mult

Costul alegerilor prezidențiale ar putea crește, dacă procesul electoral se va desfășura în timpul unei situații de pandemie de COVID-19.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a prezentat astăzi, 25 mai, un policy-brief cu titlul „Organizarea alegerilor pe timp de pandemie de COVID-19”, în care a făcut cunoscute recomandările și riscurile referitoare la organizarea proceselor electorale în timp de pandemie de coronavirus.

Experții electorali au afirmat că, potrivit legislației, în timpul declarării unei stări de urgență procesele electorale sunt amânate.

„Parlamentul Republicii Moldova este cel care va decide dacă la data de 1 noiembrie, data alegerilor prezidențiale, vom avea sau nu introdusă o stare de urgență. Acest lucru nu împiedică estimarea și planificarea unor riscuri în cazul desfășurării procesului electoral într-o situație de alertă de sănătate”, a spus Doina Bordeianu, director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

„Cheltuielile pentru organizarea proceselor electorale în timpul unei situații de alertă de sănătate vor crește datorită măsurilor necesare de prevenire a riscului de infecție”, a spus expertul electoral Victor Pruteanu.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.