Poșta Moldovei: Mii de colete cu destinația R. Moldova au rămas blocate peste hotare

Mii de colete cu destinația R.Moldova au rămas blocate la depozitele țărilor de origine și în zonele de tranzit din cauza suspendării traficului aerian în legătură cu pandemia de coronavirus.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta informează întreprinderea de stat „Poșta Moldovei”, care menționează că activitatea poștală în întreaga lume a fost blocată odată cu suspendarea curselor aeriene regulate între țări.

Reclame

Potrivit datelor întreprinderii, în total sunt blocate circa 100 de tone de trimiteri poștașe cu destinația către Moldova. Cel mai mare volum este înregistrat în China – 42,9 tone, Germania – 10,9 tone, Singapore – 4,9 tone, Olanda – 4,8 tone, Turcia – 3,7 tone, Marea Britanie – 3,2 tone.

Instituția menționează că unele curse charter organizate nu acceptă la bord trimiteri poștale, întrucât acestea sunt destinate strict pentru transportul de pasageri. Un alt motiv ar fi faptul lipsei unui birou de schimb poștal în aeroportul de decolare. În continuare, „Poșta Moldovei” primește colete și poșta de scrisori pe cale terestră, în urma colaborării cu „Poșta Română” și „Ukrposhta”.

În același timp, în oficiile „Poștei Moldovei” sunt peste 6 mii de trimiteri poștale care urmează să fie ridicate de către beneficiari. Aceștia au fost anunțați despre prezența coletelor printr-un mesaj la telefon sau un aviz de informare trimis la domiciliu. Întreprinderea amintește că, în cazul în care trimiterile poștale nu sunt ridicate în termenul stabilit, acestea vor fi trimise înapoi la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei din Chișinău, iar ulterior vor fi returnate expeditorilor.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.