Închisoare pentru o postare despre Covid-19

Un şofer de taxi din Singapore a primit patru luni de închisoare după ce a îndemnat lumea pe Facebook să-și facă provizii, de teama impunerii unor noi restricţii împotriva noului coronavirus. Autorităţile au considerat că posatarea răspândeşte panică şi au vrut să dea un exemplu, scrie Agerpres, potrivit Reuters.

Fotografie de Kaboompics .com pe Pexels.com

Kenneth Lai Yong Hui, un taximetrist de 40 de ani din Singapore, a postat un singur comentariu pe un grup de Facebook: „Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună”, a scris el, spunând că guvernul intenţionează să închidă restaurantele şi cafenelele, iar supermarketurile vor funcţiona doar două zile pe săptămână. Mai mulți membri ai grupului unde a postat acest mesaj i-au răspuns să nu mai răspândească astfel de zvonuri, iar poliția a primit o plângere pe numele său la 20 aprilie.

Reclame

Taximetristul a şters comentariul după 15 minute, însă procurorul public a cerut o pedeapsă exemplară, pentru a-i descuraja şi pe alţi utilizatori de Facebook să scrie astfel de comentarii.

În Singapore au fost câteva valuri de cumpărături „de panică” în ultimele 4 luni de luptă cu noul coronavirus, iar autorităţile au impus pedepse dure împotriva celor care încalcă regulile de izolare şi răspândesc dezinformări.

„Această luptă psihologică împotriva răspândirii fricii şi isteriei este la fel de importantă ca şi cea pentru a împiedica răspândirea COVID-19”, a susţinut procurorul Deborah Lee în documentul prin care solicita sentinţa cu închisoarea pentru taximetrist.

În consecinţă, Kenneth Lai Yong Hui, care s-a reprezentat singur în faţa instanţei, a primit miercuri o pedeapsă „exemplară” de 4 luni de închisoare.

În Singapore, răspândirea mesajelor pe care autorităţile le consideră false este pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi (aproximativ 7.000 de dolari americani), cu închisoare pentru o perioadă care să nu depăşească trei ani, sau cu ambele.

Luna trecută, un bărbat care a încălcat un ordin de carantină cu 30 de minute înainte de expirarea sa şi a ieşit din casă pentru a-şi cumpăra o lipie, a fost amendat cu 1.000 de dolari. Un alt bărbat care a încălcat ordinul de a rămâne în casă pentru că s-a dus să mănânce supa preferată din coaste de porc a fost condamnat la 6 săptămâni de închisoare.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.