Epidemia se accentuează din nou în Iran

Iranul a anunţat, luni, în jur de 3.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică raportată în ultimele două luni în această ţară, transmit AFP şi Xinhua, citate de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, în Iran au fost consemnate 2.979 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ceea ce aduce numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 în această ţară la 154.445.

Reclame

„Se pare că oamenii cred că acest coronavirus este terminat, dar suntem departe de asta şi am putea asista în orice moment la un (alt) vârf periculos”, a avertizat ministrul sănătăţii iranian Said Namaki, într-un interviu televizat.

În provinciile Hormozgan (sud), Kermanshah (vest) şi Sistan-Balucistan (sud-est) se înregistrează noi focare de COVID-19, a indicat Namaki. Jumătate dintre victimele înregistrate în ultimele 24 de ore în Iran au fost localizate în trei provincii, a adăugat el, fără a preciza însă numele acestora.

Numărul noilor cazuri înregistrate zilnic în Iran a cunoscut o creştere constantă după 2 mai, data când ţara anunţase un minim al epidemiei în ultimele două luni. Noul coronavirus a cauzat moartea a 7.878 persoane în republica islamică, dintre care 81 în ultimele 24 de ore.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.