În R. Moldova a fost lansată săptămâna „E timpul pentru Natură!”

„E timpul pentru Natură!” este genericul unei campanii de informare, lansată în această săptămână de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), în contextul, Zilei Mondiale a Mediului, marcată în fiecare an pe 5 iunie.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Potrivit Moldpres, tematica din acest an a evenimentului este biodiversitatea – un apel la acţiuni pentru combaterea accelerării pierderii şi degradării speciilor din lumea naturală. Un milion de specii de plante şi animale riscă să dispară, în mare parte din cauza activităţilor umane.
În cadrul săptămânii de informare, MADRM şi subdiviziunile subordonate vor distribui informaţii de interes public referitor la importanţa biodiversităţii pentru starea de bine a oamenilor, privind proiectele de protecţie a mediului şi a resurselor naturale, diminuării impactului şi consecinţelor calamităţilor naturale, acţiuni susţinute, inclusiv financiar, de partenerii de dezvoltare şi organismele internaţionale.

„Ziua Mediului este o ocazie în plus ca omenirea să conştientizeze că ceea ce consumă: produse alimentare, aer, apă – vin toate din Natură. Vă îndemnăm să ne evaluăm comportamentul faţă de mediul înconjurător, să devenim mai buni cu natura şi să conştientizăm că rolul esenţial al omenirii este de a susţine viaţa pe Pământ”, indică ministerului de resort.

Ziua mondială a Mediului a fost instituită la 5 iunie de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP). Evenimentul este marcat în peste o sută de ţări şi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile non-guvernamentale, întreprinzători, mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.