SMURD România a efectuat 13 589 de intervenții terestre și aero-medicale pe teritoriul R. Moldova

Din 2014 și până în prezent SMURD România a efectuat 13 589 de intervenții terestre și aero-medicale pe teritoriul Republicii Moldova. Un echipaj venit acum patru ani să ajute cetățenii din țara noastră și-a pierdut viața într-un accident aviatic lângă Haragâș, raionul Cantemir.

În memoria membrilor echipajului român astăzi sunt depuse flori la complexul memorial în satul Haragâș, unde s-a prăbușit elicopterul SMURD.

Reclame

Proiectul SMURD a fost demarat în R. Moldova, în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.

Echipajele SMURD au oferit suport Republicii Moldova în misiunile complexe de acordare a primului ajutor medical calificat, reanimare, descarcerare și executarea operațiunilor de salvare, efectuând până în prezent 13 500 de intervenții terestre pe teritoriul Moldovei, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere pentru efectuarea misiunilor cu transport medical asistat în scopul repatrierii cetățenilor din afara granițelor țării.

Cooperarea între serviciile de profil din România şi R. Moldova și dezvoltarea în continuare a Serviciului SMURD la nivel național și în zona transfrontalieră, se va realiza în cadrul unui nou Proiect transfrontalier – SMURD 2, al cărui concept a fost aprobat și urmează a fi implementat.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.