VIDEO. Platon încearcă să dea vina pe Șor, amenințând copilul unui notar

Încă nu a ieșit din închisoare, dar controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul N. 1 din spațiul CSI”, a și reluat metodele sale de presiuni și amenințări. Prima victimă pare să fie notarul Olga Bondarciuc. Într-o înregistrare video aceasta vorbește despre presiuni și amenințări deschise din partea lui Platon, prin intermediul persoanei sale de încredere Nicolai Curtoglo, care îi impune să semneze o declarație falsă în favoarea pușcăriașului.

Veaceslav Platon. Foto: rise.md

Olga Bondarciuc precizează că a fost invitată la o discuție de Curtoglo, care i-a spus că în curând Platon va ieși de la închisoare și i-a cerut să semneze un document elaborate de avocații acestuia prin care ea trebuia să declare că mai multe acte notariale pe care le-a autentificat au fost făcute la comanda lui Vlad Plahotniuc și a lui Ilan Șor împotriva lui Platon.

Reclame

„Curtoglo mi-a transmis un mesaj din partea lui Platon că dacă nu voi face asta mă va distruge”, spune cu lacrimi în ochi Olga Bondarciuc, menționând că viața sa, a copilului și a familiei sale sunt puse în pericol.

Totodată, ea vorbește despre o autentificare notarială în privința companiei „Zenit”. Ea a menționat că a autentificat un document în care figurează denumirea acestei firme fiind vorba de traducerea unei procuri acordată de Zenit pe numele lui Platon. Documentele la oficiu i-au fost aduse de jurista lui Platon, care a semnat în registru. Ea a menționat că oricât nu s-ar lăuda Curtoglo că poate cumpăra orice expertiză grafologică, nu va putea dovedi că acest act nu este original.

Astfel, Bondarciuc sugerează că Platon încearcă să ascundă legăturile sale cu „Zenit”, o companie care a avut un rol important în jaful bancar din 2014.

Olga Bondarciuc pune la îndoială că astfel de presiuni și șantaj puteau fi coordonate cu instituțiile de stat și cu procurorul general. Ea se adresează președintelui Igor Dodon și procurorului general Alexandr Stoianoglo să ia act de această situație și anunță că în curând va depune o plângere.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.