O treime din persoanele contaminate cu coronavirus în Spania sunt asimptomatice, studiu

O treime din persoanele infectate cu noul coronavirus în Spania sunt asimptomatice, potrivit unui nou studiu de seroprevalenţă condus de Guvern, care confirmă că 5,2% din populaţie a fost contaminată, scrie AFP.

Acest studiu concluzionează că „o treime din persoanele infectate nu au simptome şi deci nu vor apărea în sistemul de sănătate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directoarea Centrului naţional de epidemiologie, Marina Pollan.

Reclame

A doua parte a acestui studiu de seroprevalenţă naţională, efectuat pe un eşantion de mai mult de 60.000 de persoane, între 18 mai şi 1 iunie, a concluzionat că 5,21% din populaţie – ceea ce corespunde cu 2,4 milioane din 47 de milioane de spanioli – au anticorpi şi au fost contaminaţi cu virusul, potrivit unui comunicat al Minsterului Sănătăţii.

Acest rezultat este foarte apropiat de cel publicat după primul val de teste, realizate între sfârşitul lui aprilie şi mijlocul lui mai, care a arătat că 5% din populaţia spaniolă a fost infectată.

„Deşi media naţională este de 5,21%, studiul arată diferenţe geografice foarte asemănătoare cu cele observate în prima fază a studiului, cu prevalenţe egale sau apropiate de 10% la Madrid şi în provinciile din jur”, potrivit comunicatului.

Regiunea Madrid a fost cea mai afectată de coronavirus, cu aproape o treime dintre cele 240.000 de cazuri şi 27.000 de decese înregistrate în ţară.

Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie, a reuşit să reducă considerabil contaminare şi implementează un proces de relaxare a măsurilor treptat care ar trebui finalizat la sfârşitul lunii iunie.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.