Cimitirele din Chișinău vor fi închise de Paștile Blajinilor

Sâmbătă, duminică și luni, de Paștile Blajinilor, cimitirele pe teritoriul municipiului Chișinău vor fi închise. Este decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală, care s-a întrunit în această dimineață, 6 iunie, în ședință.

„Această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creștere”, a declarat primarul general, Ion Ceban, care este și președintele Comisiei.

Reclame

Doar în Cimitirul sf. Lazăr din Chișinău sunt 280 de mii de morminte. Dacă cel puțin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci există riscul să fie fi creat un mare focar, în condițiile în care cazurile de îmbolnăvire sunt în creștere. Plus, dacă cei prezenți vor împărți pomeni, așa cum se practică la ortodocși, riscul crește, a explicat Ion Ceban

„La ziua de astăzi, chiar dacă medicii sunt echipați, iar instituțiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sunt disponibile 191 de paturi”, a precizat edilul.

Primarul a îndemnat orășenii să rămână acasă ca fiind singura decizie bună care poate fi luată în situația actuală.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.