PDM va veni cu un proiect care va condamna coruperea deputaților

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova va veni cu un proiect de hotărâre a parlamentului cât mai curând posibil, care va condamna acțiunile de corupere a deputaților și traseismul politic. „Asemenea practici nu-și mai au locul în viața politică a Republicii Moldova. Vom face apel către toți parlamentarii să susțină acest proiect”, a declarat președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, transmite IPN.

Pavel Filip. Foto: telegraph.md

În cadrul unui briefing de presă, Pavel Filip a menționat că „au început să curgă ofertele” pentru deputați, primari, consilieri. „Câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la grupul Șor… Zilnic primarii, consilierii, deputații noștri au fost terorizați cu sume grase să părăsească partidul și să se alăture la alegere uneia dintre aceste două organizații”, a spus acesta.

Reclame

Pavel Filip a mai spus că dacă până acum se vorbea de oferte de sute de mii, zilele acestea „disperarea a ajuns și la șase zerouri”. „Pețitorii care umblă prin țară în pelerinaj pe la echipele noastre din teritoriu sunt apropo, printre alții, Vladimir Cebotari și Marina Tauber, fiecare reprezentând câte un stăpân, au primit indicații să mărească tempourile”, a adăugat președintele Partidului Democrat din Moldova.

Acesta a precizat că exact acum un an, Partidului Democrat „intra în cea mai complicată perioadă a sa” și că echipa a trecut prin „momente grele, încercări de a scoate partidul în afara legii, dosare fără fundament și altel”e.

Pavel Filip a menționat că, între timp, împreună cu colegii din partid, au înțeles și conștientizat greșelile care s-au făcut în trecut din cauza cărora „partidul și oamenii buni din partid au avut de suferit”, iar astăzi condamnă cu fermitate acest trecut al PDM. „În tot acest timp, partidul a fost supus unor atacuri fără precedent, nu doar din partea puterii de atunci, ci și din partea celor care mai ieri stăteau la cârma partidului”, a mai spus acesta.

De asemenea, Pavel Filip a declarat că s-au făcut „încercări disperate” de a prelua conducerea partidului. „S-au făcut presiuni direct asupra mea, înainte, dar și după ce am primit de la colegi încrederea, dar și mandatul de președinte. Noi ne-am luat un angajament foarte clar, să restabilim bunul nume al Partidului Democrat și să construim un partid sănătos. Partidul Democrat nu este doar Vlad Plahotniuc, Partidul Democrat sunt miile de oameni dedicați din echipele noastre din întreaga țară”, a spus președintele Partidului Democrat din Moldova.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.