Covid-19 în R. Moldova: Peste 6000 de persoane s-au vindecat

Republica Moldova a depăşit cifra de 10700 de persoane infectate cu noul Coronavirus, iar 6229 de pacienţi s-au vindecat, astfel 4116 cazuri rămân a fi active. În acelaşi timp, potrivit datelor prezentate în această dimineaţă, au fost înregistrate 382 de decese.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în prezent, 344 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 se află în stare gravă.

Reclame

Conform datelor, în comparaţie cu alte state, Republica Moldova înregistrează o incidenţă de 3086 de cazuri la un million de populaţie.

Peste 60 la sută din cazuri sunt înregistrate în şase teritorii administrative, cele mai multe sunt în Chişinău.

„În ultimele şapte zile, înregistrăm rate de creştere semnificative în raionul Taraclia, în Găgăuzia, Drochia, Anenii Noi, Briceni”, a declarat Furtună.

Vârsta medie a persoanelor afectate este 47 de ani, cele mai multe cazuri sunt atestate în mediul urban, iar ponderea cazurilor de import este de 2%. La momentul actual 99 de femei însărcinate sunt afectate de COVID-19, iar până la ziua de azi au fost infectaţi 628 de copii.

„Numărul copiilor infectaţi este destul de mare, iar astăzi se conturează două riscuri, legăturile de familie şi terenurile de joacă”, a spus directorul ANSP.

Vârsta medie a celor decedaţi este 67 de ani, 99 la sută dintre aceştia au avut cel puţin o morbiditate.

Până acum, au fost testaţi pozitiv 474 de medici, 843 de asistenţi medicali, 389 de infermieri şi 141 de angajaţi ai sistemului de sănătate din personalul auxiliar.

„Rata de atac creşte între medici, din 100 de medici sunt afectaţi 4,8, cea mai mare parte de afectaţi sunt specialiştii din sistemul spitalicesc, pentru că ei asigură tratamentul pacienţilor. Se continuă masiv testarea personalului medical, până la moment au fost investigaţi peste 6741 de lucrători medicali. 69 % din lucrătorii infectaţi s-au tratat”, a precizat Furtună.

Totodată, directorul ANSP a menţionat că bolnavii asimptomatici sunt şi ei surse de infectare, iar cazuri de reinfectare a persoanelor tratate nu au fost înregistrate în Republica Moldova.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.