Un polițist a fost ucis și altul rănit de un șofer oprit întâmplător

Un ofițer de poliție din Noua Zeelandă a fost ucis și un altul a fost grav rănit, după ce au oprit o mașină pe o stradă din Auckland, informează BBC. Atacatorul a fugit de la locul faptei.

Poliția din Noua Zeelandă îl caută pe atacatorul care a împușcat doi polițiști în orașul Auckland. Sursa foto: Hannah Peters/Getty Images

Polițiștii din Noua Zeelandă nu poartă arme în mod obișnuit, iar uciderea unui polițist în timpul serviciului este un incident rar. Ultima întâmplare de acest fel a avut loc în 2009, când un ofițer a fost împușcat în timp ce desfășura o percheziție.

Reclame

La câteva ore după atac, forțele de poliție au intrat într-o locuință și au arestat două persoane. În locuință a fost găsită și o armă.

Cum s-a petrecut incidentul

Atacul a avut loc joi, în jurul orei 10 dimineața, când cei doi ofițeri au identificat „un autovehicul suspect” în vestul orașului Auckland și au încercat să-l oprească.

„Au activat sirena și luminile de girofar și au plecat în urmărire”, a spus comisarul Andrew Coster. Au pierdut mașina suspectă, dar la scurt timp aceasta a fost găsită, după ce intrase în coliziune cu altă mașină. Șoferul mașinii lovite a fost grav rănit.

Ofițerii s-au apropiat de mașina suspectă, iar un bărbat a scos o „armă de foc cu țeavă lungă”. „Atacatorul a tras mai multe focuri de armă spre cei doi polițiști. Amândoi au fost răniți, iar unul dintre ei a fost ucis”, a spus Coster.

Suspectul s-a urcat în altă mașină și a fugit de la locul faptei.

La câteva ore distanță, poliția a luat cu asalt o locuință. Comisarul Andrew Coster a anunțat că au fost reținuți „doi suspecți și „o armă suspectă”.

Polițiștii nu erau înarmați

„Acest incident subliniază pericolele cu care se confruntă ofițerii de poliție în fiecare zi”, a spus Andrew Coster. Comisarul de poliție a confirmat că cei doi ofițeri atacați nu erau înarmați. „În acest moment nu există nicio informație care să arate că această misiune urma să fie ieșită din comun”, a adăugat Coster.

Premierul Jacinda Ardern a spus moartea ofițerului de poliție a fost o veste devastatoare. „Polițiștii noștri muncesc din greu în fiecare zi ca să asigure siguranța noastră și a comunităților noastre”, a declarat Ardern.

Poliția din Noua Zeelandă a anunțat chiar luna aceasta că programul pilot de 6 luni cu „echipaje înarmate” nu va fi continuat. „Vreau să reiterez faptul că sunt decis ca poliția din Noua Zeelandă să rămână în general o forță de polițe neînarmată”, a spus comisarul Andrew Coster.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.