Pe timp de pandemie, căsătoriile sunt înregistrate doar în prezența mirilor

Odată cu instituirea stării de urgență în legătură pandemia COVID-19, oficiile de stare civilă au început înregistrarea căsătoriilor cu prezenţa exclusivă a mirilor. Până pe 30 iunie, cel devreme, restricțiile vor rămâne în vigoare.

Agenția Servicii Publice menționează, într-un răspuns pentru IPN, că serviciile stare civilă teritoriale au asigurat înregistrarea căsătoriilor în temeiul declaraţiilor persoanelor, recepționate anterior stării de urgenţă, declarată pe teritoriul Republicii Moldova din 17 martie, dar și recepționarea declarațiilor de căsătorie depuse pe parcursul perioadei respective, urmare a emiterii dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 21 aprilie.

Reclame

Conform prevederilor, înregistrarea căsătoriei se face în prezenţa persoanelor care se căsătoresc, după expirarea unui termen de cel puţin o lună, dar nu mai târziu de două luni, din momentul depunerii de către ele a declaraţiei de căsătorie. În cazuri excepţionale – pericol pentru viaţă, graviditate, existenţa unui copil comun în vârstă de până la un an – căsătoria poate fi încheiată chiar în ziua depunerii declaraţiei.

În conformitate cu Codul Familiei, declaraţia de căsătorie se depune, personal, de către persoanele care doresc să se căsătorească, la organul de stare civilă în a cărui rază teritorială se află domiciliul unuia dintre ei sau al părinţilor unuia dintre ei.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.