Până la 15 iulie, în R. Moldova rămân valabile mai multe restricții

Până la 15 iulie, cât rămâne în vigoare starea de urgenţă în sănătate publică, în Republica Moldova sunt valabile mai multe restricţii ce ţin de aflarea cetăţenilor în locuri publice, activitatea unor instituţii etc.

Potrivit Hotărârii nr. 17 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), pe perioada stării de urgență în sănătate publică se restricționează: aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de trei persoane; aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement.

Reclame

De asemenea, rămâne restricţionată activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneo-sanatoriale, cu excepţia Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii şi Centrului Republican Experimental de Protezare Ortopedie şi Reabilitare (servicii de intervenţie timpurie şi reabilitare medicală în ambulatoriu); activitatea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţământ general, profesional şi universitar (pentru instituțiile publice și private); activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor ş.a.

Conform CNESP, sunt restricţionate şi: activitatea cluburilor de noapte; organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție indiferent de statut public sau privat.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis în şedinţa de astăzi să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până la data de 15 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.