Renato Usatîi: Săptămâna aceasta Vladimir Țurcan va redeveni președinte CC

Fostul președinte al Curții Constituționale Vladimir Țurcan va reveni în funcția pe care a deținut-o până în a doua jumătate a lunii aprilie. Despre acest lucru a anunțat președintele partidului Partidul Nostru Renato Usatîi, notează IPN.

Vladimir Țurcan. Foto: socialistii.md

„Vreau să vă spun că săptămâna aceasta Vladimir Țurcan va reveni în funcția de președinte al Curții Constituționale. Mâine vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor menține decizia. Dețin și numele judecătorilor cu care s-a făcut înțelegerea”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii de luni seara “Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Reclame

Liderul PN afirmă că nu există nicio îndoială că fostul deputat socialist va reveni în fotoliul de președinte al CC. Renato Usatîi susține că aceasta este dorința președintelui Igor Dodon.

Judecătorul constituțional Vladimir Țurcan a cerut anularea hotărârii prin care a fost destituit din funcția de președinte și înlocuit cu Domnica Manole. Judecătoria Chișinău a dispus examinarea cauzei de către un complet format din trei judecători, specializați în materie de contencios administrativ. Astfel, cererea judecătorului urmează a fi examinată de către Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș.

Fostul deputat al Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan, desemnat judecător constituțional de către Parlament, a fost ales, pe 19 august, în calitate de președinte al Curții Constituționale. Într-o hotărâre publicată pe 23 aprilie pe pagina electronică a Curții se anunța că Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de preşedinte al Curții ca urmare a exprimării votului de neîncredere. Potrivit unei alte hotărâri, Domnica Manole a fost aleasă, prin vot secret, în calitate de președintă a Curții, pe un termen de trei ani, cu majoritate de voturi.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.