Rusia a refuzat să ajute R. Moldova în lupta cu Covid-19

Autorităţile din Federaţia Rusă au refuzat să ne ajute în lupta cu noul tip de coronavirus, la cererea oficialilor din Republica Moldova. Moscova a invocat o hotărâre de Guvern, prin care ar fi fost interzis exportul dispozitivelor medicale produse în Rusia.

Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Reclame

Pentru a consolida sistemul de sănătate în lupta cu pandemia de COVID-19, Ministerul Sănătăţii din Chişinău a expediat partenerilor de dezvoltare, inclusiv Rusiei, mai multe scrisori în care solicita implicare şi sprijin. Pe 10 martie, o astfel solicitare a fost trimisă Ministerului Sănătăţii din Moscova, prin care au fost cerute echipamente medicale. Pe 19 martie, reprezentanţii Rusiei au refuzat să ne ofere ajutor, invocând o hotărâre a Guvernului lor, prin care în perioada respectivă a fost interzis exportul dispozitivelor medicale, produse la ei.

De la începutul pandemiei şi până acum, Cabinetul de Miniştri al Federaţiei Ruse a oferit ţării noastre 10 mii de teste pentru depistarea noului tip de coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii din Chişinău. Donatorul nu a indicat suma cheltuită pentru acestea. Totuşi, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, Rusia nu este nici pe departe pe locul al doilea după ajutoarele acordate ţării noastre. Cei mai mulţi bani au venit din partea Guvernului României, aproape 67 de milioane de lei. Bucureştiul este urmat de Guvernul chinez, cu peste 13 milioane de lei. Cabinetele de Miniştri din Turcia şi Azerbaidjan au făcut donaţii de câte aproiximativ cinci milioane de lei. Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei a oferit peste patru milioane, UNICEF şi PNUD – câte peste trei milioane, Germania – aproape un milion, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii – mai mult de 600 de mii de lei.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.