Aproximativ 20% dintre locuitorii Moscovei au dobândit anticorpi la noul coronavirus

Unul din cinci locuitori ai orașului Moscova are anticorpi la noul coronavirus, în condițiile în care capitala rusă a trecut prin una dintre cele mai grave epidemii, relatează dpa, citat de Agerpres.

GettyImages

„În prezent, 19,9% dintre moscoviţi au anticorpi la coronavirus”, a declarat viceprimarul Anastasia Rakova, ea ocupându-se cu politica sanitară a orașului. Peste 90.000 dintre locuitorii Moscovei au fost testaţi pentru anticorpi ca parte a unui program lansat în capitala Rusiei pentru a determina în ce stadiu se află epidemia de COVID-19. Circa o treime dintre cei care au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi i-ar fi dobândit în ultima lună, a spus Rakova.

Reclame

Moscova a ridicat măsurile de izolare în urmă cu trei săptămâni, menţionând o rată substanţial redusă a infecţiilor, după ce restricţii au fost instituite timp de două luni. „Practic, este posibil să spunem că 7% dintre moscoviţi au dobândit imunitate în ultima lună”, a declarat viceprimarul.

Rusia a raportat peste 620.000 de cazuri de coronavirus, al treilea cel mai mare număr din lume după Statele Unite şi Brazilia. Pentru o perioadă de timp, sistemul sanitar din capitala rusă a fost copleșit de epidemie, pe rețelele sociale fiind publicate imagini cu cozi de ambulanțe la intrările în spitale. Inclusiv prim-ministrul țării, Mikhail Mishustin a fost infectat cu noul coronavirus la sfârșitul lunii aprilie.Categorii:Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.