Dodon: Nimeni nu v-a invitat să facem coaliție, doamnă Maia Sandu

„Am văzut că ați refuzat propunerea noastră pentru a avea un dialog. Nimeni nu v-a invitat să facem coaliție, doamnă Maia Sandu. Mesajul a fost altul: nu vă legați cu bandiții. Haideți să luăm o decizie de principiu”. Este mesajul președintelui Igor Dodon. Potrivit șefului statului, lider informal al PSRM, în condițiile în care practic toți își doresc alegeri parlamentare anticipate, nu au decât să discute „o foaie de parcurs” pentru a stabili pașii spre un scrutin anticipat, în condițiile în care Curtea Constituțională va spune că acesta nu va putea fi organizat odată cu alegerile prezidențiale, transmite IPN.

cotidianul.md

În emisiunea „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că este clar că toate atacurile, filmulețele, care apar în ultima perioadă au un singur scop – lupta politică în contextul în care Vlad Plahotniuc (fost lider democrat) a fost nevoit să părăsească țara. „Iar tot felul de proteste, organizate de Renato Usatîi, Marina Tauber și apoi și Maia Sandu nu înseamnă altceva decât faptul că aceștia se aliniază pe agenda lui Plahotniuc. Ei spun că luptă cu el, dar pe de altă parte face ce le spune – Tauber, Usatîi și ei”, a declarat președintele.

Reclame

Potrivit lui, dacă cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate au luat o astfel de decizie, nu au decât să o comunice, ca să cunoască toți. Or, în opinia sa, este loc de discuții – ce e de făcut mai departe, inclusiv „Parlamentul, care se cumpără și se vinde”. „Nimeni nu vă cheamă în coaliție, am văzut noi anul trecut de ce sunteți capabili. Haideți să dizolvăm Parlamentul și mergem la alegeri parlamentare anticipate, ca cetățenii să ne dea la toți, să ne pună nota, cine și ce merită”, a notat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că PAS afirmă că vrea anticipate. De anticipate sunt gata și cei din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat. Potrivit lui, de anticipate nu este gata Andrei Năstase, care cu orice chip vrea să numească un guvern nou. De asemenea, în opinia sa, nu își doresc anticipate Andrian Candu, dar și cei din Partidul Șor, pentru că sunt conștienți că nu vor accede în legislativ.

Igor Dodon a mai spus că cei pe care îi cheamă la dialog nu înțeleg momentul „potrivit pentru a da lovitura, pentru a curăța Parlamentul de banda lui Plahotniuc”. Cât despre extrădarea lui Plahotniuc din SUA, președintele a spus că acest lucru poate avea loc doar prin decizia autorităților americane. Potrivit lui, Republica Moldova nu are vreo înțelegere cu SUA în acest sens. „Eu sper că partenerii americani o să înțeleagă cât de important este acest lucru. Indiferent dacă avem sau nu o înțelegere, se poate de găsit temei juridic care să permită extrădarea lui Plahotniuc. Aceasta doar prin decizia autorităților din SUA. Dacă nu vor dori, noi o să înțelegem, dar poporul nu va înțelege de ce persoana care a fost dată în căutare, cei din SUA o țin acolo”, a mai spus Igor Dodon.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.