Experți: R. Moldova ar putea intra într-un blocaj politic, după destrămarea coaliției majoritare din Parlament

Republica Moldova ar putea intra într-un blocaj politic, după destrămarea coaliției majoritare din Parlament. În timp ce unii analiști consideră că actuala opoziție va reuși să formeze un nou Guvern pentru a se opune influenței crescânde a președintelui Igor Dodon, alții consideră puțin probabil un asemenea scenariu.

După ce coaliția PSRM-PDM a pierdut majoritatea parlamentară în urmă plecării mai multor deputați, cel mai probabil actuala opoziție va găsi un numitor comun pentru a forma un nou Guvern și să facă front comun împotriva lui Igor Dodon, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Anatol Țăranu.

Reclame

Pe de altă parte, analistul Nicolae Negru face referire la poziția Partidului Acțiune și Solidaritate, care exprimă rezerve în vederea unei participări împreună cu Partidul Șor la învestirea unui nou guvern și care se pronunță pentru alegeri parlamentare anticipate. În opinia expertului însă, alegerile anticipate nu ar schimba radical situația, în plus, par imposibil de organizat concomitent cu cele prezidențiale.

Amintim că alianța PSRM-PDM a rămas cu 49 de mandate, din minimul necesare de 51, după ce mai mulți deputați democrați, dar și un socialist au părăsit cele două formațiuni. Platforma DA, pe de o parte, grupul „Pro Moldova” și Partidul Șor pe de alta, se pronunță pentru demiterea guvernului și învestirea unui nou executiv. PAS a declarat în mai multe rânduri că nu va participa la o astfel de acțiune alături de Partidul Șor.Categorii:Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.