Măsurile PAS privind reducerea presiunii asupra sistemului medical

Creşterea capacităţilor de testare la COVID-19, condiţiilor stricte de carantină pentru cei diagnosticaţi, dar şi mai mult suport pentru medicii care s-au infectat la locul de muncă. Sunt doar câteva iniţiative ale Partidului Acţiune şi Solidaritate, anunţate astăzi. Maia Sandu a menţionat că măsurile propuse au scopul reducerii presiunii asupra sistemului medical şi creşterea substanţială a investiţiilor în sănătate.

„Măsurile pe care le propunem noi se concentrează pe reducerea presiunii asupra sistemului medical şi creşterea substanţială a investiţiilor în sănătate, pentru ca sectorul să poată să facă faţă situaţiei curent. În acest sens, PAS propune crearea unui grup de lucru pe lângă Parlament compus din cei mai buni epidemiologi, medici, specialişti în domeniu, care să vină cu măsuri urgente cu efect imediat, creşterea capacităţii de testare până la cinci mii teste COVID-19 pe zi, crearea echipelor mobile de testare la domiciliu în toată ţara, aplicarea condiţiilor stricte de carantină pentru cei diagnosticaţi cu COVID-19 şi o supraveghere strictă a izolării pacienţilor”, a menţionat Maia Sandu.

Reclame

Lidera PAS a menţionat şi alte initiaţive în susţinerea lucrătorilor medicali din ţară.

„Dotarea corespunzătoare a secţiilor de terapie intensivă, pregătirea spitalelor pentru reluarea intervenţiilor şi activităţilor obişnuite, creşterea semnificativă a salariilor lucrătorilor medicali, asigurarea plăţii indemnizaţiei de prejudiciu tuturor lucrătorilor medicali care au suportat infecţia, oferirea foilor de odihnă pentru medicii care s-au infectat cu COVID-19 şi pentru cei implicaţi în tratarea pacienţilor”, a mai spus Maia Sandu.

Partidul Acţiune şi Solidaritate mai propune şi simplificarea procedurilor de achiziţie în medicină în caz de criză sanitară şi aprobarea planului de achiziţie pentru o perioadă de cinci ani.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.