Mișcare cu iz de populism: Guvernul și-a angajat răspunderea pentru acordarea sporurilor salariale cadrelor medicale

Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Proiectul are drept scop stabilirea sporului cu caracter specific personalului medical din unitățile, autoritățile, instituțiile, structurile medicale și de asistență medicală, în mărime de 30% din suma anuală a salariului de bază, pentru persoanele cu drept de a beneficia de acest spor, transmite IPN.

Foto: Evghenii Panasenco / sputnik.md

Potrivit vicepremierului Sergiu Pușcuța, ministru al finanțelor, modificarea propusă vine ca prim pas întru realziarea obiectivului de dublare a salariului pentru personalul medical, conform mai multor etape: de la 1 septembrie cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 cu alte 30% și în prima jumătate a anului 2021 cu încă 40%.

Reclame

De această majorare vor beneficia cadrele medicale din instituțiile și subdiviziunile medicale din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul de Informații și Securitate, instituțiile de asistență socială precum centre, aziluri, servicii sociale și altele finanțate din bugetul de stat și bugetele locale. De asemenea, cadrele medicale din Agenția de Sănătate Publică, Agenția Transplant, Centrul de Medicină Legală, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Modificarea va intra în vigoare din 1 septembrie 2020 și va avea implicații asupra a circa 4500 de unități de personal. Cheltuielile în acest sens, de 40 de milioane de lei, sunt prevăzute în proiectul de modificare a bugetului de stat pentru anul 2020.

Potrivit Constituției, proiectul pentru care Guvernul își angajează răspunderea intră în vigoare în trei zile (72 de ore) dacă executivul nu este demis prin moțiune de cenzură.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.