Maia Sandu îl bate pe Dodon, potrivit unui sondaj BOP prezentat azi

Președinta PAS, Maia Sandu, îl depășește în topul încrederii în politicieni pe președinte, Igor Dodon, cu câteva zecimi procentuale, potrivit sondajului Barometrul Opiniei Publice, prezentat astăzi de Institutul pentru Politici Publice, notează Radio Chișinău.

cotidianul.md

Potrivit cercetării, Maia Sandu a acumulat în acest top 10,6%, iar Igor Dodon – 10%. Ceilalți politicieni se află la mare distanță de cei doi, iar aproape jumătate dintre respondenți (49,8%) spun că n-au încredere în niciun politician.

Maia Sandu și Igor Dodon sunt principalii favoriți și la alegerile prezidențiale din toamnă, mai arată sondajul. Dacă cei doi se vor confrunta în turul doi al scrutinului, Maia Sandu l-ar învinge pe Igor Dodon, în opinia a 33 la sută dintre cei intervievați față de 29 la sută care cred că actualul președinte ar ieși învingător. Igor Dodon ar câștiga, însă, dacă în turul doi s-ar bate cu Andrei Năstase sau Renato Usatâi, potrivit cercetării.

Sondajul a fost realizat de compania „CBS-Research”, prin telefon, pe un eșantion de 1200 persoane în perioada 13-23 iunie și are o marjă de eroare de 2,9%, potrivit autorilor.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.