Usatîi: Ștefan Gațcan a fost bătut și scos din Republica Moldova

Atacul asupra deputatului Ștefan Gațcan reprezintă un atac asupra unui pilon al democrației. Mai mult decât atât, cei care sunt implicați în cazul deputatului Gațcan, într-un stat democratic, ar urma să facă pușcărie. Declarații în acest sens au fost făcute de către Anatol Țăranu, istoric și comentator politic, notează IPN.

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

„Eu pot să spun un singur lucru cu toată certitudinea: dacă în Republica Moldova cândva va începe să funcționeze lege, oamenii aceștia care l-au determinat pe Gațcan să facă ceea ce a făcut, faptul cum a fost tratat Gațcan, deputat al Parlamentului, și nu vorbim de calitățile morale ale deputatului, vorbim despre condiția a ceea ce se numește deputat în Parlamentul Republicii Moldova, să știți că dacă legea va începe să funcționeze, oamenii aceștia, cel puțin unul dintre ei va merge la pârnaie. Ceea ce au făcut ei este foarte grav, au atentat la unul dintre pilonii democrației din acest stat. Orice justiție, una echidistantă, va interpreta anume așa”, a declarat Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

În opinia analistului, în urma acțiunilor legate de cazul Gațcan, unii oficiali politici și-au pregătit paturile în anumite instituții din Republica Moldova.

Primarul orașului Bălți, dar și lider al Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, susține că Ștefan Gațcan a fost scot în seara de miercuri, 1 iulie, din țară. De scoaterea acestuia din țară s-ar fi ocupat SPPS și SIS.

„De dimineață Gațcan a fost intimidat, a fost și bătut. Dodon a luat decizia astăzi ca Gațcan să fie de urgență evacuat din Republica Moldova și pot să vă spun sigur că Gațcan nu se mai află pe teritoriul Republicii Moldova. Se află la 142 de Km de la frontiera cu Republica Moldova (la data de 1.07.2020, ora 21:00). Dodon l-a evacuat ca să nu aibă acces la el nici mass-media, nici organele de drept”, a menționat Renato Usatîi.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.