Ce mănâncă moldovenii

Laptele, ouăle, pâinea şi legumele sunt produsele alimentare consumate cel mai mult de moldoveni. În schimb, oamenii întrebuinţează în alimentaţie mai puţin peştele şi zahărul. Datele se referă la 2019 şi se conţin într-un studiu realizat de Biroul Naţional de Statistică (BNS).

moldpres.md

Potrivit datelor oferite de BNS, locuitorii din mediul rural consumă mai multă pâine, legume, zahăr şi produse de cofetărie. În acelaşi timp, cei din mediul urban preferă mai multă carne, ouă, fructe şi pomuşoare.

Reclame

Pe parcursul anului trecut, în medie, o persoană a consumat 242 de litri de lapte şi produse lactate, aproape 220 de bucăţi de ouă şi 120 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie. Totodată, timp de 12 luni, un locuitor a utilizat în alimentaţie circa 120 de kilograme de legume şi bostănoase.

Studiul mai arată că printre produsele care se regăsesc în cantităţi mai mici în regimul alimentar al moldovenilor sunt fructele şi pomuşoarele, care au fost întrebuinţate puţin peste 70 de kilograme per persoană.

În 2019, un moldovean a mâncat aproape 53 de kilograme de carne, cu peste nouă kilograme mai mult decât cartofi.

Moldovenii consumă şi o cantitate mai mică de zahăr şi produse de cofetărie – în medie 22 kilograme pe parcusul unui an.

Potrivit datelor statistice, peştele şi produsele din peşte sunt mai puţin preferate de locuitorii Republicii Moldova, o persoană consumând doar 19 kilograme. Puţin utilizat în alimentaţie este şi uleiul vegetal, circa 12 litri într-un an.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.