Partidul Maiei Sandu, dispus să voteze modificări la Bugetul de Stat

Fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) va vota un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensaţii pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie şi eliminarea cheltuielilor inutile. Despre aceasta anunţă printr-o postare pe Facebook președinta PAS, Maia Sandu, care a menţionat că aceste legi trebuie votate în Parlament.

Maia Sandu. Foto: diez.md

„Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputaţi care să susţină reforma justiţiei, care ar fi adus în funcţie un procuror general independent şi nu unul care eliberează hoţii din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susţinerea unui buget pentru oameni”, se arată în postarea publicată de la lidera PAS.

Reclame

Totodată, Maia Sandu spune că Guvernul Chicu ar trebui să îşi prezinte demisia.

Amintim că, pe parcursul săptămânii trecute două şedinţe ale Parlamentului Republicii Moldova au fost amânate din lipsă de cvorum, după ce opoziţia a boicotat şedinţele plenare. Deputaţii din opoziţie au cerut ca proiectele de legi prin care Guvernul Chicu îşi asumă răspunderea să fie discutate şi supuse votului în plenul Parlamentului. La rândul său, premierul Ion Chicu dă asigurări că va prezenta deputaţilor proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Prim-ministrul a declarat că va merge în Parlament atât cât va fi necesar ca să se facă ascultat. Proiectele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea se referă la modificarea bugetului de stat pentru majorarea salariilor medicilor şi acordarea unor indemnizaţii unice persoanelor cu venituri reduse.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.