Chicu: Obiectivul principal este de a dizolva acest Parlament

Premierul Ion Chicu susține că este clar că acest Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și, în opinia sa, obiectivul principal este de a dizolva acest legislativ, utilizând orice cale legală posibilă. Potrivit lui Chicu, în funcție de comportamentul de astăzi a deputaților, când este planificată o nouă ședință în plen, la care urmează să se prezinte și cabinetul de miniștri, în contextul proiectelor pentru care și-a angajat răspunderea, vor urma și deciziile, transmite IPN.

Ion Chicu

După ședința conducerii de vârf a țării, Ion Chicu a declarat că a fost discutată „obstrucționarea activității Guvernului de către unele forțe politice”.

Reclame

„Partidele politice, care limitează activitatea Guvernului, care încalcă Constituția prin faptul că nu permit Guvernului să-și angajeze răspunderea, poartă toată responsabilitatea pentru criza politică pe care o avem. Nu are Maia Sandu, nu au alții niciun temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului”, a menționat șeful executivului.

Potrivit șefului executivului, angajarea răspunderii pentru rectificare a fost efectuată în deplină concordanță cu prevederile Constituției. Mai mult, este vorba despre proiecte importante, care prevăd majorări salariale, achitarea unor indemnizații unice etc. Acesta și-a exprimat speranța că politicienii se vor gândi la țară și vor oferi posibilitatea Guvernului să muncească.

„Noi continuăm să contăm pe responsabilitatea politicienilor din Parlament. Sper că vor fi astăzi la ora 14.00 și vor permite Guvernului să promoveze aceste proiecte mai departe”, a declarat premierul.

Ultimele două ședințe ale Parlamentului, stabilite pentru joi și vineri, nu au avut loc în lipsă de cvorum. În plen nu s-au prezentat deputații Ilan Șor, Ștefan Gațcan, Vladimir Andronache, cei din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor. Astăzi urmează să aibă loc a treia încercare a premierului de a prezenta angajarea răspunderii.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.