Chicu îi amenință pe aleșii poporului că-i lasă fără finanțare

Premierul Ion Chicu spune că în rectificările la buget, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, sunt incluși și 175 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în educație.

Ion Chicu

„Dacă din cauza voastră, stimați deputați, în august sau septembrie profesorii nu primesc salarii, asumați-vă. Dacă se ajunge la așa situație, vă promit că rămâneți și voi fără finanțare. Așa, ca să „fiți alături de oameni”, a declarat șeful executivului, transmite IPN.

Reclame

„Culmea ridicolului și iresponsabilității în Parlamentul Republicii Moldova. Deja trei ședințe la rând sunt boicotate de unii deputați trimiși de oameni în Parlament să muncească, nu să fugă de prim-ministru”, a scris pe Facebook premierul după ce luni, 6 iulie, din cauza lipsei de cvorum, a eșuat a treia ședință a Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte angajarea răspunderii în fața deputaților pentru mai multe proiecte de legi, inclusiv modificările la buget.

„Firește, deoarece promovez proiecte absolut necesare pentru oameni, voi merge în Parlament și joi, și vineri, și de oricâte ori va fi necesar. Ia să vedem cât vor fugi de mine… Vă aștept joi la locul de muncă, stimați deputați. Nu fugiți”, a mai scris Ion Chicu.

Ședința în plen, stabilită pentru luni, 6 iulie, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. În Parlament s-au prezentat 50 de deputați din cei 101. La fel ca și la ședințele eșuate joi și vineri, în plen nu s-au prezentat deputații Ilan Șor, Ștefan Gațcan, cei din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor.Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.