Starea de urgență în sănătate publică, extinsă până pe 31 iulie

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis în şedinţa de astăzi să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până în data de 31 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, preşedintele CNESP, care a făcut declaraţii în seara zilei de vineri, după şedinţa Comisiei, hotărârea a fost determinată de situaţia pandemică care, deocamdată rămâne a fi critică şi se amplifică, atât în context mondial, cât şi regional.

Reclame

Odată cu extinderea stării de urgenţă în sănătate publică se menţin şi unele interdicţii ce ţin de intrarea străinilor în Republica Moldova; desfăşurarea ceremoniilor; activitatea instituţiilor preşcolare, taberelor de odihnă, cluburilor de noapte, discotecilor, parcurilor de distracţii, zonelor de agrement etc.

Totodată, din 16 iulie, în sălile de sport va fi permis duşul. De asemenea, din 16 iulie va fi reluată etapizat activitatea centrelor de reabilitare, inclusiv instituţiilor balneo-sanatoriale.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 1819 teste, fiind confirmate 258 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, până la ziua de 10 iulie, în ţară au fost înregistrate 18 924 de cazuri de COVID-19.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.