VIDEO. Un nou partid politic în R. Moldova. Șeful partidului: „Vom forma un guvern decent pentru poporul moldovean”

Partidul Politic NOI, care se poziționează ca fiind o formațiune politică nouă, de centru-stânga, de orientare pro-moldovenească, a fost lansat sâmbătă, 11 iulie.

fb.com / Partidul Politic Noi

Membrii partidului își propun să devină „un factor integrator”, context în care „vin cu un proiect special pentru Moldova și cu un nou mod de a face politică”. Aceștia spun că vor trece de la idea de ură și dezbinare înrădăcinate în societatea moldovenească, la respect, indiferent de limba vorbită sau etnie. Obiectivul partidului este de a intra în Parlament la următoarele alegeri parlamentare, transmite IPN.

În cadrul unui eveniment public, Vladimir Dachi, președintele partidului, a menționat că pe parcursul a mai bine de 30 de ani petrecuți printre străini dorința de a le oferi o viață mai bună copiilor săi niciodată nu a dispărut.

„Vreau să-mi pun inima și mintea în serviciul țării unde m-am născut pentru a trezi, pentru a uni, a dezvolta acest popor”, e declarat Vladimir Dachi.

Potrivit președintelui PP NOI, poporul cere acum ca liderii săi să abandoneze politica interesului de partid și să găsească soluții pentru binele comun. Totodată, insistă asupra faptului că un Guvern al poporului trebuie să fie la un nivel cu oamenii și să susțină interesele tuturor familiilor din țară. Partidul pe care-l reprezintă, susține Vladimir Dachi, vrea să reînnoiască Moldova prin promovarea utilizării de noi tehnologii pentru a facilita participarea moldovenilor la guvernare. Tot acest partid va arunca lumină asupra cheltuielilor guvernamentale.

„Nu pot exista idei socialiste sau democratice, ci doar politici inteligente, corecte și bune pentru Moldova. Vom forma un guvern decent pentru poporul moldovean”, a declarat Dachi.

Aureliu Bodean, reprezentant al partidului din Glodeni, consideră că a venit vremea ca Partidul Politic NOI să aducă echilibrul necesar bunăstării oamenilor. Partidul își propune să consolideze și să continue reforma teritorial-administrativă, „reformă care va transforma instituțiile publice într-un model al transparenței, responsabilității fiecărui cetățean”. El mai spune că Republica Moldova are nevoie de acțiuni pentru creșterea competitivității țării și să investească în capitalul uman.

Medicul Nicolae Șapcă, reprezentant al partidului, a declarat că nu a făcut niciodată politică, dar a acceptat această provocare, pentru a reanima sectorul sănătății al Republicii Moldova. El spune că acest sector poate fi comparat cu un pacient în stare extrem de gravă pe masa de operație și doar după salvarea, reanimarea acestuia, se poate de vorbit despre recuperarea lui. Nicolae Șapcă consideră că „birocrații, managerii și top-managerii nu trebuie să conducă medicina, ci să se afle la slujba acesteia”, iar în plină pandemie a observat o lipsă de progres și inacțiune în salvarea sistemului.

Tamara Balan, profesoară de muzică, consideră că tinerii au plecat din țară pentru că nu puteau să se angajeze, nu aveau un loc de muncă. Aceștia au împânzit globul pământesc și duc faima Moldovei peste tot. Totuși, fără cultură, orice națiune este sortită pierii, consideră profesoara. Cel mai grav în opinia sa este că s-au comasat ministerele răspunzătoare de educație, știință și cultură. Au ajuns să gestioneze domeniile oameni incompetenți. Tamara Balan propune ca ministerul responsabil de aceste domenii să fie divizat.

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice, Partidul Politic NOI, în frunte cu Vladimir Dachi, a fost înregistrat la 12 noiembrie 1999.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.