Chicu: Acțiunea de angajare a răspunderii de către Guvern s-a finalizat

Acţiunea de angajare a răspunderii de către Guvern pentru cele patru proiecte s-a finalizat. Ieri, 12 iulie, s-au epuizat cele 72 ore în deputaţii au putut depune o moţiune de cenzură, ceea ce nu s-a întâmplat. A anunțat luni, 13 iulie, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, transmite IPN.

Ion Chicu

După şedinţa de lucru cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul a declarat că nu a fost depusă o asemenea moţiune. „Astăzi urmează mai departe procedurile. Proiectele respective, patru, trebuie semnate în Parlament, trimise preşedintelui spre promulgare. Sper că pe parcursul săptămaânii aceste proiecte vor fi promulgate, astfel încât să putem să începem implementarea lor”, a spus Ion Chicu.

Reclame

Prim-ministrul a făcut referire şi la adresarea vicepreședintui Platformei DA, Igor Munteanu, care a sesizat Curtea Constituțională privind interpretarea articolului ce reglementează angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului. „O să vedem care o să fie mai departe evoluţia pe această cale, dar eu sper foarte mult că aceste proiecte atât de necesare cetăţenilor şi economiei vor intra în vigoare, vor fi implementate, iar interesele politice ale unor cetăţeni vor rămâne doar interese şi nu vor afecta ceea ce aşteaptă cetăţenii”, a adăugat Ion Chicu.

Igor Munteanu a solicitat sâmbătă, 11 iulie, Curții Constituționale să explice dacă mai poate fi convocată o ședință a Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului în cazul în care prima ședință a eșuat din lipsă de cvorum și dacă absența majorității deputaților la ședința de prezentare a asumării de răspundere poate fi considerată drept un refuz de dezbatere a programului.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.