Asistență psihologică online pentru cei afectați de crize generate de coronavirus

Un simplu clic te poate salva. Timp de mai multe luni, un grup din zece psihologi şi voluntari certificaţi vor oferi asistenţă emoţională tuturor celor care trec prin crize generate de pandemia de COVID-19. Proiectul „Tu nu eşti singur” a fost lansat ieri şi va funcţiona pe reţele de socializare. Astfel, specialiştii doresc să le dea o mână de ajutor celor care şi-au pierdut persoanele dragi, au rămas fără un loc de muncă sau suferă de ardere profesională.

Fotografie de cottonbro pe Pexels.com

Prin intermediul platformelor de socializare, trei grupuri de psihologi şi voluntari certificaţi vor oferi asistenţă emoţională pentru cei afectaţi de crize generate de pandemia COVID-19, fie că e vorba de decesul celor dragi, arderea profesională sau dificultăţi financiare. Doritorii pot participa la sesiunile live sau pot discuta cu specialiştii confidenţial.

Reclame

„În fiecare seară, pe pagina pentruviaţa.md, consilierii noştri vor fi alături de oamenii care au o durere insuportabilă sau care se gândesc la suicid. În serile de marţi, prin şedinţe live pe Facebook, vom fi alături de persoane care trec prin adere profesională. Miercuri seara vom fi alături de persoanele care trec prin doliu şi vineri seara vom fi alături de persoanele care trec prin criză financiară”, a precizat psihologul Liuba Ceban.

„Acest proiect ar fi o punte de trecere dintr-o stare de tulburare, de nelinişte într-o stare de speranţă, de o alternativă nouă, de acceptare şi luciditate”, a specificat psihologul Lia Vârtosu.

Proiectul „Tu nu eşti singur” este finanţat de Ambasada Statelor Unite la Chişinău şi se va desfăşura până la sfârşitul acestui an.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.