În R. Moldova vor fi instituite noi instrumente legislative de susținere a start-up-urilor IT

Comisia economie, buget şi finanţe a aprobat raportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei şi îl va propune spre dezbateri în plen. Scopul acestuia constă în crearea mecanismului de finanţare a proiectelor de dezvoltare a inovaţiilor şi afacerilor pentru start-up-uri IT.

mei.gov.md

Prin proiect se propune crearea unui Fond de susţinere a inovaţiilor digitale care ar putea beneficia de finanţare mixtă, atât din bugetul de stat, cât şi din mijloacele partenerilor de dezvoltare. Utilizarea mijloacelor Fondului va fi administrată şi monitorizată de către un Consiliu de coordonare, cu participarea reprezentanţilor sectorului asociativ şi partenerilor de dezvoltare.

Reclame

De asemenea, autorii propun majorarea venitului lunar asigurat al angajaţilor rezidenţilor parcurilor IT de la 60% la 68% din salariul mediu prognozat pe economie.

Autorii argumentează că industria IT este afectată de consecinţele pandemiei COVID-19, inclusiv reducerea veniturilor, optimizarea cheltuielilor administrative, reducerea cheltuielilor pentru angajaţi. Cel mai mult au de suferit companiile mici şi start-up-urile.Categorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.