Încă o familie din R. Moldova a fost repatriată din Siria

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a finalizat cu succes operaţiunea de repatriere din zona de conflict din Siria a unei cetăţene a Republicii Moldova împreună cu familia.

Moldoveanca şi cei patru copii ai săi, deţinuţi începând cu anul 2019 în tabăra „Al Hawl” din cauza confruntărilor militare din Siria, au fost întâmpinați pe Aeroportul Internaţional Chişinău de către președintele Igor Dodon, însărcinatul cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Turciei de la Chişinău, Esra Şen, şi directorul SIS, Alexandr Esaulenco.

Reclame

Persoana repatriată a locuit şi lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soţul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo (Siria). La sfârșitul anului 2017, în urma acţiunilor militare din Siria, soţul acesteia a fost ucis. Astfel, în luna ianuarie 2019, cetăţeana Republicii Moldova şi cei patru copii ai săi au ajuns în tabăra „Al Hawl”.

Operaţiunea de repatriere a fost posibilă graţie acţiunilor comune ale serviciilor de intelligence ale Republicii Moldova şi Republica Turcă.

SIS menționează că, datorită eforturilor coordonate şi schimbului de informaţii cu partenerii externi, instituţia realizează operaţiuni de repatriere a familiilor ajunse în circumstanţe dificile din cauza riscului sporit de terorism, cetăţeni ai Republicii Moldova.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.