Coronavirus: Francezii nu mai au bani de mâncare

Tot mai mulți francezi au ajuns în situația disperată de a nu mai avea bani de mâncare din cauza pandemiei. Salvarea lor sunt băncile de alimente unde numărul beneficiarilor aproape s-a dublat. Studenți, angajați în industria Horeca sau zugravi pot fi întâlniți la cozile tot mai lungi.

David Rogers/Getty Images

Hamza, student la inginerie: „Înainte de criză nu m-aș fi gândit că voi ajunge vreodată aici. În paralel cu școala lucram și câștigam între 500 și 600 de euro pe lună. Îmi ajungeau să cumpăr tot ce aveam nevoie”.

Reclame

Natalia, angajata unei cofetării: „Cu toate creditele, cei doi copii, concediul parental, apoi șomajul parțial, era foarte greu pentru noi să supraviețuim din punct de vedere financiar”.

Francois Coadour, manager la o bancă locală de alimente: „Anul trecut, în aceeași săptămână, ofeream alimente către 1.700 de oameni. Astăzi, servim 2.600, deci numărul aproape s-a dublat”.

David Fargier, angajat la o bancă de alimente: „Mulți au ajuns într-o situație financiară dificilă care i-a forțat să vină la noi, să ia alimente donate.”

Patrice Blanc, președintele unei bănci de alimente: „Dacă vine un al doilea val la toamnă, va îngroșa rândurile șomerilor. Este o combinație explozivă”.

Natalia, angajata unei cofetării: „Dacă se închide cofetăria noastră definitiv din cauza celui de-al doilea val, voi rămâne fără loc de muncă. Nici nu vreau să mă gândesc la asta, pentru că nu știu cum o să ne descurcăm”.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.