Năstase, despre moțiunea de cenzură: Și-a dat cu părerea și cine poate, și cine nu poate

În urma eşecului privind demiterea Guvernului Ion Chicu, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, formaţiune care a iniţiat moţiunea de cenzură, afirmă că „s-a pierdut foarte mult timp pentru discuţii, în loc şi să ne concentrăm pe solidaritate, pe acţiune, să ne concentrăm pe acumulare de sprijin pentru această moţiune”.

Andrei Năstase. Captură video: jurnaltv.md

Declaraţiile liderului Platforma DA Andrei Năstase au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Reclame

Chiar şi în acest sens, preşedintele Platformei Da a menţionat că moţiunea de cezură a avut drept scop să scoată la suprafaţă problemele cu care actuala guvernare nu se descurcă.

„Platforma Demnitate şi Adevăr a făcut exact ceea ce trebuia să facă în calitatea sa de opoziţie parlamentară, în calitate de deputaţi trimişi acolo de către oameni ca să facă dreptate, ca să facă oamenilor o viaţă mai bună, să se bată cu nedreptăţile, să se bată cu inegalităţile, mai ales cu cele săvârşite de guvernare. Asta a făcut Platforma Demnitate şi Adevăr. Din păcate, această moţiune de cenzură a fost discutată foarte mult în societatea noastră. S-au dat cu părerea şi cine poate, şi cine nu poate şi cine trebuie, şi cine nu trebuie, toată lumea. Dar aşa este într-o societate democratică”.

Andrei Năstase a precizat că moţiunea de cenzură nu a fost o tactică prin care să acapareze teren politic, ci şi-a dorit cu adevărat ca actualul Guvern să fie înlocuit.

„Sunt lider al unui partid de opoziţie, al unui partid care pe parcursul a cinci ani de zile munceşte, luptă şi nu luptă doar pentru sine, pentru partid şi luptă întâi de toate pentru o parte din cetăţenii Republicii Moldova. Am venit cu această moţiune de cenzură nu pentru a face figuraţie, noi chiar ne-am dorit că acest Guvern catastrofă să cadă, acest Guvern incapabil să rezolve problemele oamenilor, incapabil să depăşească această pandemie, această criză economică, să plece, iar în locul lui să vină un guvern responsabil, un guvern asumat de Platforma Demnitate şi Adevăr din care să nu lipsească profesionişti, oameni integri oamenii, capabil să livrez nişte rezultate”, a spus Andrei Năstase.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.