R. Moldova și FMI vor continua negocierile pentru noul program de cooperare

Negocierile pentru noul program de cooperare al Moldovei cu FMI vor fi continuate, iar Memorandumul corespunzător urmează a fi discutat în luna septembrie, în cadrul ședinței Consiliului Directorilor Fondului Monetar Internațional. Despre aceasta s-a discutat în ajun, în cadrul unei şedinţe online a premierului Ion Chicu cu echipa de experți a FMI, condusă de Ruben Atoyan, la finele rundei de negocieri de două săptămâni, cu participarea conducerii Ministerului Economiei, Ministerului Justiției, BNM.

reuters.com

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, părţile au apreciat dialogul constructiv, în care misiunea FMI a purtat negocieri cu autoritățile Republicii Moldova privind acțiunile prevăzute în noul program pe țară. Acesta va include un set amplu de măsuri prioritare orientate spre susținerea economiei în Republica Moldova, promovarea unei bune guvernanțe fiscale și financiare, combaterea corupției și consolidarea statului de drept, îmbunătățirea politicii energetice, menținerea statutului independent al Băncii Naționale a Moldovei, continuarea reformei autorităţilor publice central şi locale.

„Mulțumesc echipelor de experți pentru munca realizată, pe majoritatea condiționalităților și măsurilor de politici s-a ajuns la consens. Sprijinul FMI este valoros pentru Republica Moldova, acesta ne va permite să continuăm implementarea reformelor cu-adevărat importante în țara noastră și în beneficiul cetățenilor”, a menționat Ion Chicu.

După cum a informat anterior INFOTAG, valoarea noului program de cooperare între Republica Moldova și FMI se ridică la $550 mil. și va fi implementat în perioada 2020-2023. Cea mai mare parte din sumă va fi utilizată drept sprijin bugetar.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.