Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi prelungită

Starea de urgenţă în sănătate publică ar putea fi prelungită şi după 1 august 2020, iar o decizie în acest sens, cel mai probabil, va fi luată vineri, 24 iulie, de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Afirmaţia aparţine premierului Ion Chicu şi a fost expusă în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Şeful Cabinetului de miniştri s-a referit şi la activitatea gădiniţelor, menţionând că acestea nu urmează a fi redeschise în august, aşa cum se vehicula anterior, ci în septembrie, odată cu reluarea procesului de studii în toate instituţiile de învăţământ din ţară.

Reclame

„Toţi doresc să reluam de la întâi septembrie procesul de educaţie, dar reieşind din scenariile propuse de Ministerul Educaţiei, deşi acestea pot fi adaptate sau perfecţionate. Pandemia nu a plecat nicăieri, trebuie să întreprindem în continuare măsurile de control asupra pandemiei”, a remarcat prim-ministrul.

Ion Chicu a mai spus că oamenii continuă să nu respecte măsurile de prevenire a contaminării cu COVID-19, iar acest lucru favorizează răspândirea infecţiei. Or, potrivit premierului, atâta timp, cât nu există un vaccin trebuie să ne obişnuim cu realităţile noi. În acest context, şeful Executivului a informat că în cadrul Centrului de Triere de la Moldexpo a mai fost deschis încă un pavilion pentru persoanele suspecte la infecţie, întrucât nu mai sunt locuri disponibile.

„Activăm şi spitale noi cum ar fi Sfânta Treime. Această problemă a intrat pentru mult timp pe agenda noastră cotidiană şi trebuie să o gestionăm şi ca Guvern, şi ca societate”, consideră premierul.

trm.mdCategorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.