PDM va avea propriul candidat la prezidențiale

Partidul Democrat a anunțat că va avea propriul candidat la prezidențiale. Potrivit unui comunicat al formațiunii, acest subiect a fost discutat la o ședință cu participarea președinților Organizațiilor Teritoriale, membrilor Biroului Executiv, ai fracțiunii parlamentare și exponenților formațiunii în Guvern.

O decizie privind candidatura înaintată de PDM va fi luată la sfârșitul lunii august, când se va întruni Consiliul Politic Național. Până atunci, subiectul ar urma să fie discutat în cadrul organizațiilor teritoriale raionale ale PDM.

Reclame

Potrivit președintelui PDM, Pavel Filip, în partid ar exista ”acum multă democrație internă, deciziile importante se iau în mod transparent și de comun acord”, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Amintim că la funcția de președinte au mai anunțat că vor candida președinta PAS, Maia Sandu, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cel al Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă, și liderul PUN, Octavian Țîcu.

Actualul președinte, Igor Dodon, deocamdată nu și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, dar a spus că își dorește să fie înaintat de mai multe formațiuni, nu doar de PSRM, în calitate de „candidat al poporului”, imitând astfel strategiile politice ale președintelui rus, Vladimir Putin.

Radio ChișinăuCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.