Guvernul anunță un proiect de lege împotriva „separatismului”, după vacanța parlamentară

Guvernul francez urmează să prezinte, după vacanţa parlamentară, în septembrie sau octombrie, un proiect de lege împotriva „separatismului” care vizează orice „plan organizat în marja Republicii împotriva Republicii cu scopul de a-i aduce antigere”, a anunţat duminică ministrul delegat cu Cetăţenia Marlène Schiappa, relatează Reuters.

„Am auzit diverse interpretări care spun că, dacă suntem un grup de prieteni cu aceleaşi opinii şi căruia îi place să fie împreună, atunci facem parte dintre ei? Nu. Singura problemă care contează aici este dacă există un plan de organizare împotriva Republicii”, a declarat la postul Franceinfo ministrul delegat pe lângă ministrul de Interne Gérald Darmanin.

Reclame

„De exemplu, avem în Franţa grupuri care consideră că extirparea (clitorisului) fetelor ca o cutumă (…) normală şi cărora nu le pasă de legile Republicii care interzic mutilarea genitală. Noi vrem să împiedicăm aceste grupuri să acţioneze şi trebuie să luptăm împotriva acestui lucru”, a precizat ea.

„Nu vreau să fim o adunătură de cvasi-comunităţi care în cel mai bun caz nu vorbesc între ele şi care, în cel mai rău caz, se urăsc (…). În acest sens, trebuie să implementăm politici de integrare a nou-veniţilor şi de reprimare”, a declarat ministrul.

Guvernul francez a pus să se închidă, din 2017, a precizat Marlène Schiappa, aproape 300 de ”locuri problematice, de la cârciumi şi până la şcoli fără contract care predicau separatismul”.

„Vom continua să amplificăm acest lucru”, a anunţat ministrul delegat, preconizând o consolidare a parteneriatului între primari şi prefecţi.

news.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.