Pensionarii vor putea cere online reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă

Cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă va putea fi depusă şi în mod electronic, prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice sau al paginii web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS). Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în Parlament. Autorităţile spun că astfel vor putea fi evitate cozile în această perioadă de pandemie, iar pensionarii nu vor mai sta în arşiţă pentru a putea depune setul de documente la oficiile CNAS.

Dan Guțu / ipn.md

Pentru a evita riscul de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, pensionarii vor putea depune cererea de examinare a pensiei online prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice – servicii.gov.md sau pe pagina Casei Naţionale de Asigurăr Socialei – cnas.md.

„Proiectul de lege propune acordarea unei opţiuni suplimentare de a solicita în regim online dreptul la examinarea pensiei pentru limită de vârstă persoanelor care au activat în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie sau care activează. Proiectul a fost elaborat în contextul sporii capacităţilor instituţionale ale organelor de asigurări sociale” a menţionat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit CNAS, până în prezent au fost depuse peste 12.500 de cereri pentru reexaminarea pensiilor din cele 13.575 estimate. De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999 care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.