Salariile personalului medical cresc cu 30%

Din 1 septembrie, salariile personalului medical din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală vor fi majorate. Decizia a fost luată astăzi, 31 iulie, la Guvern, transmite IPN.

Evghenii Panasenco / sputnik.md

Majorarea va constitui 30% din salariul de bază. Cu atât vor crește și salariile de funcție ale șoferilor ambulanțelor din Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și ale șoferilor autosanitarelor din serviciul AVISAN.

Reclame

Salariile medicilor, șefi de departamente, vor crește cu 50-90%, luând în considerație performanța profesională a fiecăruia. În cazul în care vor fi antrenați în tratarea pacienților cu COVID-19, salariile se vor majora cu 100%.

După majorări, noile salarii pentru medicii de familie cu o vechime în muncă de până la 10 ani vor constitui 9310 lei, pentru cei cu o vechime în specialitate de 10-20 ani – 10140 de lei, iar pentru cei cu o vechime în specialitate mai mare de 20 ani – 10970 de lei.

Salariile medicilor din Asistența Medicală Urgentă Prespitalicească, în funcție de vechimea în specialitate, vor oscila între 7440 și 8940 de lei. Cele ale medicilor antrenați în serviciul de psihiatrie și narcologie – între 9230 și 10730 de lei.

Personalul medical cu studii medii de specialitate, în funcție de vechime și sectorul în activează, va ridica salarii între 5510 și 8160 lei.

„Costul majorărilor se estimează la 360 mln lei pentru anul 2020 și de acestea vor beneficia 42,9 mii de persoane”, a precizat ministrul sănătății , muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Guvernul a promis dublarea etapizată a salariilor persoanelor care stau la straja sănătății oamenilor.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.