R. Moldova stă la rând pentru a primi vaccinul contra Covid-19

De rând cu alte state, Republica Moldova stă la rând pentru a primi vaccinul contra COVID-19, care încă nu a apărut. În prezent, 26 de preparate se află în diferite stadii de testare, dintre care şase într-o etapă bună de studii clinice. Totodată, o eventuală instituţie medicală pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virus va fi dată în exploatare în 2021. Este vorba despre unul dintre blocurile Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din Străşeni.

„Am avut o discuţie recent pe platforma „Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizări”. S-au purtat nişte discuţii ca Republica Moldova atunci când apare un vaccin sigur, precalificat, să-l poată utiliza pentru grupurile de risc. Stăm în rând”, a declarat şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Reclame

Autorităţile anunţă că blocul nr. 2 al Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din Străşeni va fi renovat şi reprofilat pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19. În prezent, se efectuează proiectarea şi determinarea volumului de cheltuieli.

„Lucrările ce urmează a fi realizate în cadrul acestei instituţii nu sunt şi nu pot să fie realizate de urgenţă, pentru că este vorba de lucrări extrem de importante. Vorbim şi de aprovizionarea cu apă. Este vorba şi despre sistemul de ventilare şi de multe alte aspecte”, a declarat ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit municipalităţii, 633 din cele 862 de locuri disponibile în spitalele din Chişinău sunt deja ocupate de pacienţi. Peste 5 400 de persoane cu forme uşoare de boală se tratează acasă.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.