Dodon e gata să testeze vaccinul rusesc pentru Covid-19

Președintele Igor Dodon declară că este gata să fie primul moldovean căruia îi va fi administrat vaccinul rusesc pentru noul tip de coronavirus. Declarațiile au fost făcute într-o intervenție video din Rusia, unde șeful statului se află la sanatoriu, împreună cu soția, transmite IPN.

Igor Dodon. Foto: ria.ru

„Este clar deja un lucru – că imunitate colectivă nu există. Prin urmare, soluția este să respectăm ceea ce ne spun medicii, pe de o parte. Pe de altă parte, evident, sperăm cu toții să apară mai repede un vaccin”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Igor Dodon spune că deocamdată Rusia administrează vaccinul doar în interiorul țării. Când statul rus va accepta să fie oferit și altor state, este pregătit să fie primul moldovean vaccinat. Astfel, șeful statului își dorește să elimine scepticismul și suspiciunile care vin din partea unora.

La revenirea din Moscova, Igor Dodon spune că va sta câteva zile în autoizolare și va face testul pentru COVID-19. Iar săptămâna viitoare va fi una cu multe activități.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.