Oamenii preferă să se împrumute de la bănci pe termene de la doi până la cinci ani

În luna iulie a anului curent, creditele noi acordate au constituit 3245,2 milioane de lei. Cifra este în creştere cu 13,8% faţă de luna iulie 2019. Din perspectiva termenelor creditelor acordate, cele mai atractive au fost creditele pe termene de la doi până la cinci ani. Acestea au constituit 45% din totalul creditelor acordate.

Evghenii Panasenco / sputnik.md

Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, ponderea creditelor acordate în moneda naţională a constituit 72,2%, a creditelor în valută – 25,2%, iar a celor ataşate la cursul valutei – 2,6%.

Reclame

Creditele în moneda naţională au fost reprezentate, preponderent, de cele acordate persoanelor juridice (57,8%), inclusiv creditele acordate societăţilor comerciale nefinanciare, care deţin o pondere de 53,2%, scrie IPN.

Rata medie la creditele noi acordate în moneda naţională a constituit 8,01%. Această rată medie s-a micşorat cu 0,15 puncte procentuale comparativ cu luna precedentă. Cea mai mare rată medie la creditele acordate în lei a fost înregistrată la creditele cu termenul de rambursare de până la o lună, constituind 9,24%.

Rata medie la creditele noi acordate în valută a fost de 4,08%. Aceasta s-a majorat cu 0,08 puncte procentuale comparativ cu luna iunie.

Rata medie la creditele noi ataşate la cursul valutei a fost de 4,73%, în descreştere cu 0,12 puncte procentuale în comparaţie cu luna iunie.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.