Au cerut demisia Guvernului și a președintelui Dodon

Mai multe persoane, inclusiv veteranii războiului de pe Nistru, au cerut demisia Guvernului și a președintelui Igor Dodon, în cadrul unui protest pașnic care a avut loc duminică, 23 august. Participanții s-au solidarizat și cu agricultorii, care, potrivit lor, așa și nu au fost auziți de guvernare, transmite IPN.

Vasile Costiuc, liderul Partidului Politic Democrația Acasă și organizatorul protestului, consideră că sistemul care activează acum în țară „trebuie oprit, lichidat, pentru că este nereglementat”. „Nu cedăm până nu demitem Guvernul, până nu scăpăm de Dodon și până nu scăpăm de hunta asta ocupantă. Jos Dodon!”, a declarat acesta.

Reclame

Veteranul Constantin Covrig a menționat că veteranii sunt apolitici, dar a făcut un apel către toate partidele de a se alătura manifestației. „Veteranii știu cum să lupte! Unire! La o astfel de unire îi chemăm pe toți liderii politici, să lase orgoliile, nu mă interesează denumirea și statutul lor, pe noi ne interesează să avem o țară unică, să ne vină copiii acasă. Ne vrem țara înapoi. Vrem o idee națională”, a spus veteranul.

Un alt reprezentant al veteranilor și-a exprimat solidaritatea pentru agricultori, profesori sau pensionarii care au un venit extrem de mic. El a spus că este împotriva „schemelor Guvernului în agricultură”, spunând că vrea ca banii să ajungă la agricultori. El a mai spus că vrea că știe care este rezerva de grâu a țării și de ce statul nu a oferit agricultorilor grâu de sămânță sau bani pentru ca aceștia să-și poată continua afacerile.

Iulia Pânzaru, soția unui veteran din Criuleni, a cerut respectarea drepturilor veteranilor, îndemnizații de trei mii de lei lunar, bilete de odihnă etc. „Vreau să îl întreb pe Igor Dodon. Cu indemnizația de 100 de lei pe care i-a dat-o soțului meu, ar putea crește trei copii?”, a adăugat aceasta.

Prezent la eveniment, fostul ministru al apărării, Vitalie Marinuța și președintele Partidului Verde Ecologist, a declarat că în ultimii 4 ani are două probleme mari pe lângă COVID-19: ambrozia și guvernarea oligarhică, anterior condusă de Vladimir Plahotniuc, iar acum de Igor Dodon. „Dacă prima o soluționez luând pastile, păi pe a doua o putem soluționa doar împreună. Vreți – nu vreți, aici e politică și politica trebuie să o facem noi. Dodon fură apele subterane, vor să incinereze gunoiștele pentru ca să nu avem aer curat. Noi nu vom rezolva aceste probleme dacă nu vom fi uniți. Oamenii vor altă clasă politică”, a spus politicianul.

Prezent la eveniment, președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a spus că nu și-a dorit să fie politician, pentru că are o condiție supremă de sportiv și de istoric”, dar nu mai poate tolera „o asemenea degradare a clasei politice” și de aceea și-a asumat construcția Blocului ACUM. „Am adus unioniștii în blocul ACUM pentru că am avut un scop: debarcarea lui Plahotniuc, așa cum acum avem un scop suprem, debarcarea unei guvernări, a Partidului Democrat cu Partidul Socialiștilor”.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a menționat că ar fi bine ca toate forțele politice anti-Dodon să susțină un singur candidat în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Organizatorii manifestației au îndemnat oamenii să vină în Piața Marii Adunări Naționale pe 27 august, la ora 09:00, la un nou protest.Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.