R. Moldova marchează 29 de ani de Independență

Republica Moldova marchează astăzi aniversarea a 29-a a proclamării Independenței, votată de către Parlament pe 27 august 1991. Evenimentul este marcat în format restrâns din cauza pandemiei de COVID-19.

shutterstock.com

În Chișinău, sărbătoarea a început tradițional cu depuneri de flori. Astfel, în dimineața zilei, șeful statului Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul Ion Chicu au depus flori la Complexul memorial „Maica Îndurerată”. Alături de conducerea de vârf a țării, la eveniment au participat deputați, membri ai Guvernului și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Reclame

Ulterior, oficialii au depus flori la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

„Acest an a fost dificil pentru societatea noastră, dar am reușit să rezistăm, din punct de vedere economic și moral. Statul nostru și-a demonstrat statornicia, iar oamenii noștri au manifestat remarcabile fapte de umanitate, înțelegere și profesionalism. Împreună, vom depăși neapărat vremurile grele și vom continua să dezvoltăm țara noastră, așa cum ne dorim și așa cum merită. Doar împreună vom construi o Moldovă integră, pașnică și prosperă”, a punctat șeful statului în mesajul său.

Și premierul a felicitat cetățenii cu ocazia aniversării a 29-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. În mesaj, șeful Executivului a precizat că „Ziua Independenței este ocazia perfectă de a oferi copiilor noștri o lecție de istorie și patriotism. Este un prilej de a sensibiliza generația tânără despre sacrificiile predecesorilor noștri pentru a face din țara noastră una mai bună. Astăzi marcăm Ziua Independenței altfel. Motivul este evident – întreaga omenire se confruntă cu o criză fără precedent generată de noul coronavirus. Suntem recunoscători medicilor, polițiștilor, dar și tuturor persoanelor dedicate, care luptă împotriva acestui virus. Pentru a putea face față acestei provocări, dar și multor altor încercări și crize, este necesar să fim uniți. Uniți pentru binele Republicii Moldova”.

Mesaje de felicităre au transmis conducerii țării noastre și mai mulți șefi de stat, printre care președinții Federației Ruse, Italiei, Republicii Federale Germania, Franței, Republicii Populare Chineze ș.a.

Pe parcursul zilei, la Palatul Național “Nicolae Sulac” va avea loc festivitatea de decernare Premiilor Naționale. Evenimentul se va încheia cu un concert.

Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlament la 27 august 1991.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.