Mai multe reguli pentru copiii care vor merge la școală sau grădiniță

Pentru toți copiii care vor frecventa instituțiile educaționale din capitală, Primăria municipiului Chișinău aunţă câteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”. Despre aceasta a anunţat primarul Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

clinicadefericire.ro

Din data de 1 septembrie, în stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri. Elevii vor urca în troleibuz, autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare. În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile. Totodată, copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”, “Hai la grădiniţă!”

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.

Părinții, bunicii sau alte persoane care însoțesc copiii îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii, dar nu vor intra în clădirea instituției.

Menţionăm că Primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.