Dodon: Rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat

Președintele Igor Dodon susține că rămâne ferm pe poziția că actualul Parlament trebuie dizolvat și trebuie declanșate alegeri parlamentare anticipate. Potrivit lui, acest lucru trebuie să aibă loc „cu cât mai repede”. Or, în opinia sa, marea majoritatea a cetățenilor își dorește acest lucru, întrucât actualul legislativ nu mai reprezintă rezultatele alegerilor din februarie 2019. Declarațiile au fost făcute după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

Igor Dodon. Foto: presedinte.md

„Azi urmează să aibă loc discuții cu partidele care au format coaliția de guvernare. Cunoașteți că este practic o majoritatea parlamentară la limită. Cel mai probabil, astăzi va avea loc ședința comună a conducerii PSRM și PDM pentru a vedea cum ne mișcăm mai departe. Dar eu în calitate de președinte, rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie să fie dizolvat”, a menționat șeful statului.

Reclame

Igor Dodon a precizat că urmează să fie analizat cum modul în care acest proces să fie declanșat. Și anume „pentru ca viitorul președinte, după inaugurare, să nu aibă altă soluție decât semnarea decretului pentru dizolvarea legislativului”. Președintele a spus că vor fi propuse măsuri legale cum poate fi declanșat acest proces.

În contextul în care de azi începe depunerea actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte, Igor Dodon a îndemnat la corectitudine în lupta politică. Potrivit lui, autoritățile vor asigura un proces democratic și transparent pentru aceste alegeri prezidențiale. De asemenea, președintele a făcut apel către partenerii de dezvoltare din Vest și Est să delege observatori pentru acest scrutin.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.