Germania vrea ca peste tot în UE să se aplice aceleași criterii pentru restricțiile de deplasare în cazul pandemiei de coronavirus

Germania, țară care deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, va propune miercuri celorlalte state membre armonizarea restricţiilor de călătorie decise de statele membre din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres.

Fotografie de Ingo Joseph pe Pexels.com

O sursă europeană a declarat pentru AFP că propunerea va fi făcută în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE, care are loc miercuri la Bruxelles.

Reclame

„Un răspuns coerent este crucial pentru evitarea unei abordări fragmentate, cum am văzut la începutul anului acesta, şi pentru păstrarea integrităţii spaţiului Schengen”, menţionează preşedinţia germană a Consiliului UE în propunerea sa.

„Hartă sanitară” comună. Germania vrea să fie folosite aceleași criterii

Documentul consultat de AFP propune o abordare comună privind datele legate de pandemia de COVID-19, criteriile de risc, evaluarea şi ierarhizarea zonelor de risc.

Este sugerat şi un cadru comun pentru măsurile privind zonele de risc şi restricţiile impuse deplasărilor, cu „o atenţie specială pentru regiunile frontaliere”.

Proiectul propune de asemenea folosirea aceloraşi date epidemiologice, cantitative şi calitative, cu obiectivul realizării unei „hărţi” sanitare comune.

Este remarcat faptul că în prezent Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) furnizează periodic date, dar acestea sunt folosite diferit de statele UE, unele privilegiind datele naţionale, iar altele pe cele regionale.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.