VIDEO. Grup infracțional, specializat în contrabandă cu țigări, deconspirat la frontiera moldo-română

În rezultatul bunei cooperări, existente între polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST și omologii din România, la frontiera comună s-au reținut trei cetățeni moldoveni și depistate țigări de contrabandă. Cazul a fost înregistrat în data 3 septembrie, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni-1 (RM) și, respectiv a Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi (RO).

border.gov.md

Un șir de măsuri speciale pe linia prevenirii și combaterii traficului ilegal de bunuri au fost desfășurate pe ambele maluri ale Prutului. Ca urmare a schimbului de informații operative au fost reținuți în flagrant doi cetățeni moldoveni. Pe partea română a fost depistată o persoană, având asupra sa 4 650 pachete de țigări Ashima, iar cel de-al doilea cetățean, un tânăr de 21 de ani, a fost reținut pe partea moldovenească, de către polițiștii de frontieră din Sectorul Leușeni-1.

Ulterior, în timpul căutărilor de frontieră pe direcția localității Cotul Morii, polițiștii de frontieră au identificat cea de-a treia persoană, un moldovean de 46 de ani. La reținerea acesteia a fost folosită arma din dotare, deoarece a încercat să fugă, ignorând somațiile angajațiilor Poliției de Frontieră. În cadrul cercetărilor s-a depistat asupra sa o armă de foc încărcată, pentru care nu a putut prezenta actele necesare. Totodată, verificările adiționale au stabilit că persoana este cu antecedente penale, timp de 12 ani și-a ispășit pedeapsa pentru săvârșirea diverselor infracțiuni.

Astfel, s-a reușit deconspirarea și contracararea activității unei grupări criminale, specializată în contrabandă cu țigări.

Cazul este investigat, în continuare, sub toate aspectele legale în comun cu autorităţile de frontieră din România, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.Categorii:Societate

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. VIDEO// Grup infracțional, specializat în contrabandă cu țigări, deconspirat la frontiera moldo-română - SafeNews

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.